Lingerie en de kleur van het seizoen

Met het veranderen van het seizoen, verandert de temperatuur en daarmee de kleur van de natuur. Kleuren zijn bepalend in ons leven. Als na een lange winter we in de lente weer groen op zien komen, doet dat iets met ons humeur. Net als nu de blaadjes langzaam oranje, rood en bruin worden. 

Zijn we in trends dan geïnspireerd door de kleur zelf of de invloed die het op ons heeft? Dat kleuren associëren met de natuur is niets nieuws. Ook in de mode zien we dit terug. Zelfs in de lingerie. 

Kleur en je humeur
Kleuren zijn dus niet alleen voor de natuur bepalend maar ook voor mensen. Ze geven ons onbewust signalen af. Denk maar aan rood bij een stoplicht en het rood in verkeersborden. Het steriele wit en blauw bij de tandarts, dokter of ziekenhuis. En wie wordt niet blij van zonnig geel? 

Onbewust of bewust voer je dit door in je huis en kleding. En dat geldt niet alleen voor je bovenkleding maar ook voor lingerie en zelfs voor je Eastpak rugzak. Elke kleur staat voor eigen normen en waarden en gevoel. Zelfs als niemand het onder je kleding het lijkt te zien. Welke kleurtrend voor het komende herfstseizoen trekt jou het meeste aan en wat doet dat dan met jouw humeur of uitstraling. 

Trendy oranje
Helemaal hot is de trendy kleur oranje. Een ultieme herfstkleur. Bij oranje denk je aan herfstblaadjes, de ondergaande zon, kruiden en pompoenen. Deze vlammende kleur geeft energie, warmte maar ook balans met een exotisch tintje. Een kleur die als lingerie eigenlijk voor elke dag geschikt is. Prima voor shoppen met je vriendin, maar ook voor je werk en zelfs trendy in de sport bh grote maten

Veilig zwart
Zwart gaat nooit uit de mode want; zwart is altijd safe! Een goed voorbeeld daarin is de little black dress. En waarom dacht je dat zoveel prachtige avondjurk zwart zijn? Meer voorbeelden? Zwarte schoenen, zwarte tassen, zwart pak voor heren, een zwarte broek of rok en dus ook zwarte lingerie. 

Zwart is alles tegelijk. Zwart is naast safe ook verleidelijk en soms zelfs een rage. Van deze kleur hoor je dus minimaal één setje in de kast te hebben. 

Maagdelijk wit
Steriel en maagdelijk? Oké, wit staat voor ongeschreven en een nieuw begin. Maar tegelijk oogt wit vrouwelijk en stijlvol. Was het ooit de kleur van jong en meisjesachtig, is dat in lingerie met zoveel mooi en verleidelijk kant echt niet meer het geval. Als je van wit houdt ben je dus waarschijnlijk niet  steriel en kil maar eerder stijlvol en puur. 

Kalm blauw
Blauw geeftrust. Blauw is harmonie, loyaliteit, vertrouwen en kalmte. Kies je voor deze kleur dan hou je van orde en ga je voor een zelfverzekerde uitstraling. Wist je dat blauw in je slaapkamer zorgt dat je beter slaapt? Blijft wel de vraag; als je naar bed gaat, kies je dan voor blauwe nachtkleding? Of laat je dat over voor je zakelijke gesprekjes en je kantoordagen? 

Verleidelijk rood
Vurig en verleidelijk Ferrari rood. Rood staat voor lef maar ook voor gevaar. Rood roept ‘pas op!’’ Maar in lingerie mag rood veel vaker. Hooguit laat je met je rode lingerie zien dat  jij je gevaarlijk zelfverzekerd voelt. En wist je dat rood dè kleur is voor onder witte of wat doorschijnende kleding. Rood zie je dus minder dan wit onder je witte bloes. Kies je voor rood ben je meestal dynamisch, assertief, gepassioneerd, romantisch en sexy. Maar hoe het dan zit met de rode sport bh? Dat mag jij invullen.