Met deze horren en raamdecoratie is jouw huis klaar voor de zomer

De zomer komt eraan! Dat betekent genieten van de zon, vele terrassen bezoeken en verkoelen aan het strand. Maar na het opzoeken van de verkoeling wil je natuurlijk ook terugkomen in een koel huis. Veel huizen worden in de zomer warm waardoor het geen pretje is om binnen te zijn. Gelukkig kunnen horren en raamdecoratie de oplossing bieden. Hieronder sommen wij verschillende raambekleding voor je op die warmte,- en insectenwerend zijn.

Horren op maat

Een manier om jouw huis af te laten koelen, is door in de avond lekker de ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Hierdoor kan de koele wind het huis binnentreden. Een nadeel hiervan is dat er naast de koele wind ook vervelende insecten het huis binnen kunnen komen. Om deze insecten tegen te houden terwijl je wél kunt genieten van een verfrissend briesje, zijn horren op maat de perfecte uitvinding. Bij Instyle Decoration bestel je horren op maat, die voor ieder kozijn geschikt zijn. Ja, ook zelfs voor de kunststof kozijnen. Zeg maar vaarwel tegen het ongedierte!

Jaloezieën

Jaloezieën kunnen veel zonlicht tegenhouden. Vooral als je kiest voor een lichte kleur zal je het verschil merken. Een lichte kleur weerkaatst het zonlicht namelijk en zorgt ervoor dat de warmte niet wordt toegelaten. Bovendien kun je met jaloezieën zelf bepalen hoe de lichtinval is. Naast dat jaloezieën verkoelend werken, geven ze ook nog eens een mooi lichteffect. Je kunt jaloezieën op maat laten maken bij . Handig, want niet ieder huis heeft standaard raammaten. 

Plisségordijnen

Tegenwoordig zien we in steeds meer huizen plisségordijnen voor de ramen hangen. En dat is eigenlijk ook niet zo gek. Plisségordijnen zijn namelijk modern, maar werken ook isolerend. Vooral als je het hebt over dubbele plisségordijnen. Deze dubbele gordijnen zijn voorzien van twee lagen, waar lucht in zit. Deze lucht kan de warmte tegenhouden. Als je kiest voor een verduisterend plisségordijn werkt het nóg meer isolerend. En met als klap op de vuurpijl zijn plisségordijnen ook nog eens geschikt voor kunststof kozijnen. Meer hierover vind je op ‘raamdecoratie kunststof kozijnen’.

Verduisterende gordijnen

Ook verduisterende gordijnen kunnen de warmte tegenhouden. Deze gordijnen staan ook nog eens heel sfeervol, in welke ruimte dan ook. Het enige nadeel kan zijn is dat deze verduisterende gordijnen ook zelf wat warmte opvangen. Hierdoor worden de gordijnen warm, wat weer kan uitstralen naar de ruimte. Denk daarom goed voor welk soort raamdecoratie jij kiest. Het moet ten eerste goed bij de ruimte passen, maar daarnaast is het ook prettig dat het huis koel blijft.