Met mooi weer door de ramen gluren

Eerlijk is eerlijk, tijdens een wandeling met mooi weer, lopen we allemaal wel eens naar binnen te gluren om te zien hoe het interieur eruit ziet van dat éne mooie huis een straat verderop. Het eerste waar je naar kijkt zijn de ramen, dit tekent gelijk de uitstraling van je huis. Hoe zorg jij ervoor dat jouw ramen sfeer uitstralen? Dat doe je door de ramen goed te onderhouden en mooie raamdecoratie zoals houten jaloezieën te plaatsen. Wij geven jou dé tips voor het perfecte ramenplaatje!

Clean up!
De meest simpele weg naar het perfecte raamplaatje is toch het zemen van de ramen. De kans is groot dat het niet je meest favoriete klusje is, maar probeer er een maandelijkse routine van te maken. Zet een lekker muziekje op, pak er een trappetje bij en een trekker, spons, zeem en een doek. Zo laat je al het vuil als sneeuw voor de zon verdwijnen! Uiteindelijk krijg je van dit klusje zelf ook een goede mood, want je kan weer zonder je te storen aan de vieze ramen, naar buiten kijken. Win win situatie!

Raamdecoratie met charme
Wanneer je kiest voor raamdecoratie met charme zorg je er niet alleen voor dat je woning er van buitenaf verzorgd uitziet, maar het brengt ook sfeer naar binnen. Welke raamdecoratie is een ware upgrade voor je woning? Houten jaloezieën en shutters! Met houten jaloezieën en shutters, voorzien van een FSC-certificaat, ben je ervan verzekerd dat je een sterk en duurzaam product aanschaft.

Houten jaloezieën creëren een warme sfeer en door de natuurlijke look staan ze perfect in ieder interieur. De doorzicht naar binnen en buiten heeft alles te maken met de maat van de lamel. Hoe breder de lamel, hoe groter de afstand tussen de lamellen. Kies voor een lamel met duidelijke nerfstructuur in een lamelmaat naar wens, zodat de houten jaloezieën perfect in jouw interieur passen.

Shutters geven ieder interieur een luxueuze uitstraling en zijn daardoor gegarandeerd een aanwinst voor je woning. Doordat shutters bestaan uit een houten frame met houten horizontale lamellen, zijn shutters wat robuuster en steviger dan houten jaloezieën met ladderkoorden. Shutters, ook wel houten binnenluiken genoemd, werken isolerend en verhogen tevens de waarde van je woning. In de meeste gevallen kun je shutters zelfs meefinancieren in je hypotheek.

Wat is het verschil tussen houten jaloezieen en shutters?
Het grote verschil tussen houten jaloezieën en shutters is dat shutters niet omhoog of omlaag kunnen. Daardoor zijn shutters juist weer heel handig voor deuren of een grote raampartij. Shutters draaien naar binnen open, waardoor het niet handig is om veel spulletjes op je vensterbank te plaatsen. Wanneer je juist kiest voor houten jaloezieën, dan heb je meer vrije ruimte waardoor het wel mogelijk is om wat kleinere voorwerpen in de vensterbank te plaatsen.

Kies jij voor sfeervolle houten jaloezieën of ga jij voor luxueuze shutters?