Scootmobiel rijden in alle jaargetijden

Met een scootmobiel kun je (bijna) overal komen. Je kunt op een lekker tempo rijden door weer en wind. Nou ja, als de regen met bakken uit de lucht komt vallen zit je toch liever in een auto (of brommobiel). Waar moet je rekening mee houden met betrekking tot het rijden met scootmobielen onder verschillende weersomstandigheden? We vroegen het aan Fast Furious, dé scootmobiel specialist in alle jaargetijden!

scootmobiel-rijden

Een scootmobiel is wat jij wilt dat het is
Bij het woord ‘scootmobiel’ denk je direct aan een heel specifiek vervoermiddel. Toch zijn er veel opties om er echt jouw persoonlijke drie- of vierwieler van te maken. Net zoals je bij een scooter op twee wielen kunt kiezen voor allerlei opties zoals een koffer achterop, speciale verlichting en zelfs handverwarming, zijn er ook enkele scootmobielen die je geheel op maat kunt samenstellen. Hierbij ligt de focus op mobiliteit zoals de zithoogte en hand- of voetbediening, je kunt ook kiezen voor handverwarming en een hoes zodat de scootmobiel altijd droog geparkeerd staat. Bekijk zelf de opties in de webshop, je zult verbaasd staan over wat er mogelijk is!

Je kunt verder rijden dan je denkt
Het klopt dat scootmobielen standaard ontwikkeld worden voor korte ritten in de omgeving. Dit is vooral merkbaar aan de capaciteit van de accu, die is wat beperkt. Omdat de meeste gebruikers niet meer als enkele tientallen kilometers op een dag zullen rijden kun je ‘s avonds thuis de accu opladen en de volgende dag weer vrolijk op pad gaan. Wil je meer kilometers maken? Laat dan direct bij aanschaf een accu installeren met meer vermogen, dan wordt de actieradius hoger. Dit is goedkoper dan later een nieuwe accu bestellen. Er zijn ook modellen op benzine leverbaar, daarmee kun je nog verder rijden, maar dan mag je bijvoorbeeld niet binnen in een winkel rijden

fast-furious-scootmobiel-specialist-online

Onderhoud van een scootmobiel
Om het hele jaar lang door weer en wind te kunnen vertrouwen op je scootmobiel zijn hier vijf tips van scootmobiel specialist Fast & Furious:

  1. Laat de accu niet altijd op het stopcontact zitten, dit zal de levensduur van de accu verminderen.
  2. Een lithium accu is duurder maar ontlaadt aanzienlijk langzamer dan een goedkope lood accu.
  3. Let op de bandenspanning en pomp indien nodig de banden op. Dit komt de stabiliteit en levensduur ten goede.
  4. Water, modder en pekel kunnen de metalen onderdelen beschadigen, zorg er dus voor dat jouw scootmobiel schoon en droog gestald wordt.
  5. Een beschermhoes is buiten een goed idee, binnen stallen is ideaal.

Zijn er winterbanden voor scootmobielen te koop?
Als je winterbanden voor een scootmobiel tegenkomt dan is het echt een uitzondering, in principe is het niet nodig om speciale banden te monteren in de winter. Deze voertuigen zijn ontworpen voor stabiliteit en 365 dagen per jaar gebruik, er zijn geen speciale voorzieningen nodig om in natte en koude periodes te rijden. Je zult uiteraard wel moeten opletten bij het rijden op een glad wegdek of in de sneeuw, maar dat geldt voor ieder vervoermiddel. Lopend heb je meer risico op een uitglijder.