Verhuizen met slecht weer? Gebruik deze tips!

Het weer wordt steeds slechter en dat merken we allemaal. Het heeft immers al regelmatig geregend, waar je eigenlijk nooit op zit te wachten. Dit is echter al helemaal het geval bij een verhuizing, maar helaas kun je het weer niet beïnvloeden. Als je een huurwoning hebt gevonden dan zul je dus ook als het slecht weer is gewoon moeten verhuizen. Hoewel het zeker niet ideaal is, hoeft verhuizen in de regen ook geen totale ramp te zijn. Dit is vooral het geval als je deze tips toepast! 

Maak een plan
Heb je bij de verhuur adverenties in Hoogezand een geschikt huurhuis gevonden? Je zult dan het liefst in de zomer willen verhuizen, maar dat is uiteraard niet altijd mogelijk. Tijdens de verhuizing naar deze woning naar je nieuwe huurwoning zullen je spullen altijd even buiten zijn, wat in de zomer geen probleem vormt. In de regen is dat anders, je zult dan je items zo snel mogelijk in je nieuwe huis willen plaatsen. Om dit goed te laten verlopen, raden experts aan om hiervoor een plan te creëren. Hierin moet staan hoe je de spullen gaat laden, terwijl je zo ook moet rangschikken. Zo moeten de zware en grote voorwerpen als eerste in de verhuiswagen geladen worden, vervolgens vul je het midden en de voorkant juist met lichtere items. 

Wikkel spullen in
Je dozen en bezittingen beschermen tijdens waterschade is daarnaast van belang bij een verhuizing in de regen. Plasticfolie is op dit vlak je beste vriend! Eventueel kun je ook verhuisdekens toepassen, maar deze hulpmiddelen zijn helaas niet waterdicht of -bestendig. Hierdoor zijn ze in tegenstelling tot plasticfolie niet geschikt voor het droog houden van je spullen. Eventueel kun je kleinere items in een vuilniszak stoppen, maar de grotere voorwerpen moet je zeker inwikkelen met de folie. Zo krijgen deze spullen een barrière tegen de regen zodat ze beschermd zijn tegen het water en niet beschadigd worden tijdens de verhuizing. 

Versterk zwakke dozen
De kans is groot dat je voor je verhuizing gebruik maakt van dozen die eerder al door iemand anders gebruikt zijn. Hierdoor zitten er eigenlijk altijd exemplaren tussen die niet echt sterk meer zijn en mogelijk zelfs al een beschadiging hebben. Deze dozen doen het niet goed in de regen. De beschadigde dozen kun je daarom mogelijk beter weggooien, al kun je er ook voor kiezen om ze toch te versterken. Verpakkingstape kan hier bijvoorbeeld bij helpen, net als duct tape. Vind je kartonnen dozen niet geschikt vanwege de regen? Kies dan voor het huren van plastic exemplaren! 

Pak direct uit
Normaal gesproken zijn we nogal laks met uitpakken van onze spullen na een verhuizing. Er staat tenslotte geen deadline op zoals bij het inpakken, en de enige echte stimulans om het proces te versnellen is dat je eerder stopt met leven tussen eindeloze stapels dozen. Als de verhuizing plaatsvond in de regen, kun je toch beter direct je voorwerpen gaan uitpakken. Er is namelijk altijd een kans dat er vocht naar binnen sijpelt in gebieden waar je geen weet van hebt. Als je je deze spullen dan laat zitten, kan het onherstelbare schade aan de items veroorzaken.