Vier Engelse ouderwetse gezegdes om het weer te voorspellen

We wenden ons vaak tot weer-apps om te beslissen hoe we ons gepast moeten kleden of plannen voor zware regen of sneeuw. Soms is dit niet mogelijk omdat je bijvoorbeeld geen internetverbinding hebt, waardoor vergelijk credit cards dus ook niet mogelijk is. Door je omgeving te observeren en af ​​te stemmen op de aanwijzingen van de natuur, en door een paar oude gezegden te onthouden, kun je het weer voorspellen zonder op je telefoon te vertrouwen. Voor de Polkadot prijsvoorspelling kun je de onderstaande Engelse ouderwetse gezegdes niet inzetten, maar dus wel als je het weer wilt voorspellen. 

Clear moon, frost soon
Als de winterhemel helder en onbewolkt is en je de helder schijnende maan kunt zien, is de volgende ochtend waarschijnlijk fris en kan het zelfs vriezen. Bewolking helpt de lucht te isoleren en de warmte binnen te houden, dus zonder dat kunnen de temperaturen een duikvlucht nemen. Omdat er een snelle daling is, volgt meestal vorst. Zo kun je dus voorspellen dat het erg koud gaat worden in de ochtend na de heldere winterhemel, terwijl je ook tips kunt gebruiken om de huidige Vechain koers te voorspellen. 

Closed in the morning, it’ll be pouring 
Sommige bloemen, zoals paardenbloemen en tulpen, sluiten ’s avonds hun bloemblaadjes. Als ze de blaadjes morgenochtend niet weer openen, kan er regen op komst zijn. Het fenomeen van flora die ’s nachts hun bloembladen sluit, nyctinastie genaamd, wordt door wetenschappers niet volledig begrepen, maar een theorie is dat ze hun bloembladen sluiten om stuifmeel te beschermen tegen nat en zwaar worden van dauw. Dus als er ’s morgens vocht in de lucht is en de bloemblaadjes van een paardenbloem of tulp zijn gesloten, is het verstandig om een ​​regenjas te dragen.

Rains before seven, fine by eleven
Dit gezegde is gebaseerd op het idee dat als het om 7 uur ’s ochtends regent, het waarschijnlijk de hele nacht heeft geregend en dat de storm waarschijnlijk op zijn retour is, meestal, zoals opgemerkt wordt in het Engelse ouderwetse gezegd, rond 11 uur in de ochtend. De uren tussen 7.00 en 11.00 uur zijn ook wanneer de zon de atmosfeer van de aarde opwarmt, wat kan helpen de resterende regenwolken te verdrijven. De kans is dus groot dat het dan stopt te regenen. 

Open pine, weather’s fine
Dennenappels zijn nog een van de aanwijzingen van de natuur om het weer te voorspellen. Ze zijn de hygrometers van de natuur en tonen de vochtigheidsgraad van de omringende lucht. Dennenappels openen hun schubben als het droog is, zodat de wind ze kan dragen en hun zaden kan verspreiden. Als er echter vocht in de lucht is, verzegelen ze hun zaden totdat het buiten weer droog is. Omdat ze door de wind reizen, moeten ze wachten tot hun zaden droog en licht genoeg zijn voor verre reizen. Als de dennenappels gesloten zijn, neem dan je regenkleding mee want de kans is groot dat er water gaat vallen uit de lucht.