Wat is de beste tijd van het jaar om je woning te renoveren?

Gefeliciteerd met je beslissing om je huis te renoveren! Het is een van de slimste investeringen die je kunt doen, omdat het een geweldig rendement op je investering oplevert. Een kwalitatieve woningrenovatie maakt je huis klaar voor de toekomst en vergroot je kansen op een uitstekende taxatie. Je hebt echter waarschijnlijk nagedacht over de timing van je aanstaande renovatie. Dit is een essentiële factor die van invloed kan zijn op je totale uitgaven en renovatieproblemen. Alleen het weer alleen al speelt hierbij een belangrijke rol. Lees hieronder meer over wat de beste tijd van het jaar is om je woning bijvoorbeeld te stucen

Overweeg je renovatiemotief 
Bedenk eerst waarom je gaat renoveren. Sommige mensen krijgen een renovatie om hun huis up-to-date, moderner en comfortabeler te maken. Anderen renoveren om een ​​woning succesvol om te draaien. Anderen renoveren om de vraagprijs van hun huis te verhogen. De reden waarom je gaat renoveren heeft invloed op het moment waarop je besluit te renoveren. Als je bijvoorbeeld van plan bent je huis volgend jaar in het voorjaar te verkopen, dan is de herfst of winter van het voorgaande jaar het beste moment om te verbouwen. Dit geeft je namelijk de benodigde tijd om je woning in het voorjaar gereed te hebben voor bezichtigingen. Met een beetje geluk ben je dan bezig met teambuilding Volendam terwijl mensen je huis bezichtigen samen met de makelaar. 

Renoveren in lente en zomer
Veel mensen denken dat de lente de beste tijd is om te renoveren. Het grootste nadeel van dit seizoen is echter dat de prijzen op hun hoogtepunt zijn. Er is veel vraag naar aannemers, net als werknemers, materialen en vuilnisbakken. De lente en zomer zijn geweldige tijden om te renoveren, omdat je project waarschijnlijk niet wordt beïnvloed door weersgerelateerde omstandigheden. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat je een workout met halterschijven in je tuin kunt doen. 

Renoveren in herfst
Het grote voordeel van dit seizoen is dat je de drukke bouwmaanden vermijdt. Je kunt er ook voor zorgen dat je aannemer je project de aandacht geeft die het verdient, in plaats van het aan slechts één van de vele projecten te besteden. Veel van de tools en bronnen die je project nodig heeft, zijn echter mogelijk al gebruikt. De beste materialen en middelen worden meestal ingenomen tegen de tijd dat de herfst begint, dit kan dan wel weer een nadeel zijn. 

Renoveren in winter
Veel huiseigenaren zijn huiverig om hun huis in de winter te renoveren. Het winterseizoen kan inderdaad zijn nadelen hebben, voornamelijk vanwege het weer. Maar omdat de meeste mensen ervoor kiezen om in de winter niet te renoveren, kan je project enorme besparingen opleveren. Materialen zullen goedkoper zijn, evenals belangrijke apparaten. Veel fabrikanten zullen kortingen geven om de vraag te stimuleren. Ook dalen de prijzen omdat men in de winter meestal probeert te vermijden om te bouwen. Bovendien geeft het laagseizoen je een ongelooflijke onderhandelingsfiche met je aannemer.