Wat te doen tijdens een regenachtige dag op de camping?

De kans dat het in Nederland tijdens de zomer een keer regent, is vrij groot. We hebben namelijk niet bepaald een klimaat waarvan we zeker kunnen zeggen dat het weken of zelfs maanden achter elkaar droog blijft. Nu is dat een keer niet erg, maar wel wanneer je met het hele gezin op de camping zit. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen om te doen, ook tijdens een regenachtige dag. Het enige advies wat je wel wilt geven, is dat je kiest voor een vakantie naar een glamping in een luxe safaritent of lodge, zodat je niet bij elkaar op de lip hoeft te zitten.

Spelletjesmiddag
Heb jij een prachtige luxe safaritent op de glamping geboekt, dan is het geen straf om een keer een dag thuis te moeten blijven. Natuurlijk wil je het liefst dat het zonnetje schijnt, maar laat dat nu net iets zijn wat we niet zelf in de hand hebben helaas. Een spelletjesmiddag is daarom een goed alternatief om de dag door te kunnen komen met elkaar. Dat is ook precies de reden waarom het prettig is om wat meer ruimte te hebben, zodat je rustig aan een tafel kunt zitten en ook even naar de koelkast kunt lopen om iets lekkers te pakken. Handig is alleen wel om te kiezen voor spelletjes die voor het hele gezin leuk zijn. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het doen van een spel dat ruim een uur kan duren, niet heel handig is op het moment dat je twee jonge kinderen hebt met een spanningsboog van maximaal 20 minuten.

Film kijken
Tegenwoordig hebben we allemaal wel een iPad of laptop. Hoe leuk is het dan om op een regenachtige dag een film te gaan kijken met elkaar. Helemaal in een luxe safaritent, waar je vaak de beschikking hebt over een boxspring, is het heerlijk om met de kids in bed te gaan liggen en daar te kijken naar een film of serie. Af en toe even een van de kids naar de keuken toesturen voor wat lekkers en jullie dag kan eigenlijk niet meer stuk. Omdat het kan zijn dat de verbinding in het bos wat minder is, is het aan te raden om alvast thuis wat leuke films te downloaden, zodat je ze op vakantie zonder problemen offline kunt bekijken. Iedere keer een rondje in beeld dat hij aan het bufferen is, dat is natuurlijk niet heel prettig.

Met de laarzen door het bos
Wat is er nu leuker dan met het hele gezin met de laarzen aan door het bos te gaan wandelen? Aangezien jullie toch een eigen douche hebben, kun je daarna lekker warm onder de douche om vervolgens in je chillkleding de avond door te brengen. Vooral voor de kinderen is dit ontzettend leuk, weten we uit eigen ervaring. Daarom is het wel belangrijk om te zorgen voor goede regenlaarzen en kleding dat smerig mag worden, want we kunnen je verzekeren dat wanneer de kids beginnen met springen in de modder, ze nog lang niet naar huis willen.