Wat zijn de beste weerapps in Nederland?

We weten allemaal wat de drie belangrijkste soorten weer in Nederland  zijn: buien, regen en stromend water. We zijn allemaal op een vochtige en onaangename manier overvallen door een plotselinge regenbui. Hadden we onze weerapp maar gecontroleerd… Wacht, je hebt nog geen app die het weer voorspelt op je telefoon? Daar moet dan snel verandering in komen! Download een van de onderstaande weerapps op je smartphone en regel een sim only zodat je altijd en overal verbinding kunt maken met de applicatie. Op deze manier kun je altijd checken wat de weersvoorspelling voor de komende uren en dagen is. 

Weeronline
Weeronline is een goede weerapp met de focus op regenradar, maar heeft ook 14-daagse voorspellingen voor locaties over de hele wereld, evenals gedetailleerde schriftelijke voorspellingen voor Nederland en België. Het beoordeelt ook dagen op basis van activiteiten zoals strand, barbecue of schaatsen, en biedt hooikoorts- en UV-stralingswaarschuwingen. Het laat je ook het weer met je vrienden delen, in het geval van goed (of slecht) nieuws. Weeronline heeft prijzen gewonnen waaronder de iCulture Awards beste weer app en de TMG Publieksprijs, beide in 2013. Nog altijd is het een van de beste weerapps die je in Nederland kunt gebruiken. 

Buienradar
Buienradar is een begrip in Nederland en een zeer populaire app voor mensen die de regen willen zien doorstromen. Centraal in de app staat de radar die laat zien of er de komende twee uur regen op je locatie komt. Je kunt de app aanpassen aan je eigen voorkeuren door specifieke modules aan je startpagina toe te voegen, waardoor je binnen een paar swipes je favoriete weersinformatie beschikbaar heeft. Overigens hoef je niet beslist de app van Buienradar te downloaden op je smartphone, het is namelijk ook mogelijk om de site van dit platform in te zetten. 

Weer Nu
Dit is de opvolger van Het Weer in Nederland, alleen beschikbaar voor Android 4 of hoger. Het heeft actuele weermetingen voor je locatie rechtstreeks van het KNMI, evenals drie radarkaarten voor regen, sneeuw en Europa als geheel. Andere toevoegingen zijn het toevoegen van het weer in de meldingsbalk van het apparaat en heeft een zon- en maanwidget met opkomst- en ondergangstijden, maanfasen en lichtniveaus. Het Weer in Nederland is overigens zelf ook een goede weerapp die je een overzicht geeft van de actuele weersvoorspelling in ons land. Hiervoor maakt het net als Weer Nu gebruik van de data van het KNMI.

AccuWeather
AccuWeather is een van de bekendere websites voor internationaal weer. De app heeft een startscherm-widget die tweedaagse voorspellingen weergeeft met waarschuwingen voor zwaar weer voor je GPS-locatie. Je kunt ook een onbeperkt aantal locaties opslaan. De huidige weersomstandigheden worden elke 15 minuten bijgewerkt met vochtigheids- en neerslagpercentages, dauwpunt, zichtbaarheid, UV-index, windsnelheid, windstoten en -richting, tijden voor zonsopgang en zonsondergang, en RealFeel, AccuWeather’s eigen weersvoorspellingssysteem dat bepaalt hoe de lokale temperatuur werkelijk aanvoelt. Alhoewel AccuWeather dus een internationale weerapp is, kan het alsnog gebruikt worden in Nederland om de weersvoorspelling in ons land te checken.