Zijn er klimaatneutrale zorgverzekeraars?

Alles over klimaatneutrale zorgverzekeraars
Wil je jouw zorgverzekering vergelijken met andere zorgverzekeringen omdat je van plan bent om over te stappen? Veel mensen zullen een vergelijking maken op het soort polis dat wordt aangeboden, de hoeveelheid premie die er betaalt moet worden en de aanvullende dekking. Echter vinden mensen duurzaamheid steeds belangrijker als het aankomt op het overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Maar wanneer is een zorgverzekeraar precies duurzaam en welke zorgverzekeraar is op dit moment het meest duurzaam? We vertellen het je allemaal in dit artikel. Lees snel verder en ontdek alles over klimaatneutrale zorgverzekeraars.

Wanneer is een zorgverzekeraar duurzaam?
Je wilt de zorgverzekeringen 2022 vergelijken om de meest duurzame zorgverzekeraar te vinden, maar wanneer is een zorgverzekeraar precies duurzaam? Zorgverzekeringen hebben veel geld, ook wel reserves, om te beleggen. Hoe duurzaam een zorgverzekeraar precies is, hangt af van waar zij in beleggen. Belegt de zorgverzekeraar in duurzame doelen of projecten of doet deze dit niet? Sommige zorgverzekeraars investeren in groene energie en daardoor in een beter klimaat. Hierbij proberen ze de CO2 uitstoot van fossiele brandstoffen, olie en gas te beperken. Ook zijn er zorgverzekeraars die investeren in de bescherming van natuurgebieden, recycling, nieuwe medicijnen en onderwijs. Wanneer je zorgverzekeraars met elkaar vergelijkt, is het goed om te bekijken of ze ook aandacht besteden aan dit soort doelen als je graag een klimaatneutrale zorgverzekeraar wilt. 

Onderzoek Eerlijke Geldwijzer
Er is onlangs een onderzoek geweest van Eerlijke Geldwijzer. Hierbij werd het beleggingsbeleid van zorgverzekeraars onderzocht. Zo werd er gekeken op welke gebieden er belegd werd. De categorieën hierin waren bosbouw, belastingen, financiële sector, woningbouw, mijnbouw, klimaatverandering, mensenrechten, wapens, bonussen, maakindustrie, gezondheid, voeding, visserij, natuur, corruptie, olie en gas, vastgoed, dierenwelzijn, olie en gas, elektriciteitsproductie, gendergelijkheid, arbeidsrechten en transparantie. Er werden bij dit onderzoek scores van 0 tot 10 gegeven. Uit het onderzoek bleek dat A.S.R de meest duurzame zorgverzekeraar is. Zij hadden een score van 8,3. Achmea volgde daarop met een score van 7.1. Dit kwam doordat zij in verschillende duurzame doelen investeren.

Kies jij ook voor een klimaatneutrale zorgverzekeraar?
Wil jij ook graag een klimaatneutrale zorgverzekeraar die in duurzame doelen investeert? Vergelijk dan verschillende zorgverzekeraars met elkaar en kijk hierbij niet alleen naar de totale premies, maar ook naar de diverse duurzame doelen waar de zorgverzekeraar in investeert. Op basis daarvan kun je de juiste zorgverzekeraar voor het komende jaar kiezen.