Het weer - Actueel weer in regio. Het actueel weer is voor iedereen beschikbaar. Leden krijgen (in de nabije toekomst) toegang tot exta informatie, zoals bijvoorbeeld historische gegevens. Leden kunnen ook deelnemen aan het weerforum of zelf hun actuele weer toevoegen.
Hieronder kun je inloggen of een account aanmaken.
Inloggen
Nog geen account? Maak er één aan!
 


Over weerstation Hoek van Holland (oost)
Meteo Hoek van Holland is gevestigd in het oosten van Hoek van Holland. Het huis staat aan de rand van de bebouwde kom. Aan de westzijde staan huizen, aan de oostzijde een sloot en polder met weilanden en kassen.

De software Cumulus draait op een Minix Z83-4 Windows mini-pc. Door het lage stroomverbruik, formaat en verbruik vergelijkbaar met een kleine router, staat deze pc continu aan en is tussenkomst van een computer overbodig. De diverse data-files worden ge-upload naar een externe dedicated webserver waar diverse scripts de data weer uitlezen en op de site plaatsen. Ook hetweeractueel.nl maakt gebruik van deze datafiles welke iedere 5 minuten automatisch worden bijgewerkt.

De thermohut en regenmeter zijn geplaatst op het dak samen met de windmeter op zo'n 10 meter hoogte, ruim boven het (schuin-)dakoppervlak. Het is hierdoor het hoogste punt in de omgeving. Ondanks dat de officiële meethoogte (1.5m - 2.25m in het vrije veld) voor de temperatuur niet wordt toegepast, zijn de metingen zeer realistisch, omdat het station geen last heeft van de 'warmte luchtbel' die vaak in (te kleine) achtertuinen ontstaat door de aanwezige bebouwing.

Classificatie/ligging
Weerstation Hoek van Holland (oost) is een stads-station (type S)    meer informatie over stationsclassificatie

Merk en type(nummer) van het weerstation
Davis Vantage Pro 2

Software gebruikt voor upload naar hetweeractueel.nl
Meteohub

Afscherming van de temperatuursensor
De temperatuursensor is met actieve ventilatie afgeschermd voor direct zonlicht

Hoogte van de temperatuursensor boven maaiveld: 1000 cm.

Hoogte van de regenmeter boven maaiveld: 1000 cm.

Eigen website van dit weerstation
http://www.meteohoekvanholland.nl

Deelname samenwerking Hetweeractueel.nl en Meteo Consult
Dit weerstation neemt deel aan de samenwerking tussen Hetweeractueel.nl en Meteo Consult.
Advertisement

Bezoekers

We hebben 50 gasten online