Discussie forum over de Meteobridge / Meteohub. Voor vragen, specificaties, ervaringen etc..
#74256
Dit heb ik al vaker gehad en gemeld en het komt iedere keer terug als ik de Meteobridge opnieuw opstart.
De gegevens van de Meteobridge gaan dan niet meer automatisch naar de HWA server.
Het enigste wat ik kan doen is in Events de template van HWA opnieuw laden zodat de Meteobridge de data naar de HWA server stuurt.
Zie ook de omschrijving als plaatje toegevoegd (Screenshot 2022-08-18...).
Alle andere dingen starten wel automatisch mee dus daar ligt het niet aan.
Het gaat om de Meteobridge zoals bijgevoegd plaatje (computer)

Wie heeft de oplossing hiervoor want als je het niet in de gaten hebt heeft HWA geen gegevens van jou?
Bijlagen
computer.png
computer.png (56.64 KiB) 405 keer bekeken
Screenshot 2022-08-18 at 17-56-08 Meteobridge.png
Screenshot 2022-08-18 at 17-56-08 Meteobridge.png (8.05 KiB) 405 keer bekeken
#74266
Dat de herstart van de Meteobridge soms nogal wat actie vraagt is hinderlijk,
maar fout-oplossing begint ermee dat de beheerder een wakend oog moet hebben of de functies goed draaien:
ben je met iets anders bezig, dan kan het even duren ………..
.
Het zou al kunnen helpen als de ontvangende kant als bijdrage actief meldt dat de upload niet deugt.
Geen nieuw idee, want o.a. Luftdaten en VWK sturen een e-mailbericht als de upload een tijdje niet doorkomt.
Bij VWK zelfs zo netjes geregeld dat ook een afmelding wordt gegeven als de upload weer in orde is.
Voor de HWA-server vraagt dat m.i. een koppeling met de time-out-melding die zorgt voor de fout-indicatie in de stationslijst, en aan die koppeling hangt dan generatie van een E-mail-bericht.
Werk voor Luc, maar op die manier wordt de betreffende stationsbeheerder eerder & actief gealarmeerd, en wordt hopelijk de correctie sneller ingezet.
Bijkomend, benodigd aspect voor de stationsbeheerders:
het e-mail-adres voor de stationsbeheerder moet kloppen, en die mailbox moet regelmatig worden bekeken.
#74268
Je bent echt niet de enige.
Soms alleen de HWA-template herladen, maar gister heb ikzelf mijn Meteobridge helemaal opnieuw moeten inrichten, omdat alle instelgegevens spontaan kwijt waren:
Meteobridge ook van ‘standaard’-type.
:? Kan natuurlijk aan de huidige temperatuur liggen, maar zaait twijfel …….

Het verschijnsel is niet uniek Meteobridge, want ook mijn Raspberries raken soms de weg kwijt, en moeten dan handmatig weer rechtgezet worden.
#74269
Daarom maak ik standaard een back-up Toulon als ik de meteobridge opnieuw op heb gestart.
Dan heb ik tenminste nog iets...

En inderdaad bij de template opnieuw laden werkt de HWA data ook weer...