Wat te doen tijdens een bewolkte dag

Nederland is natuurlijk geen land waar het 8 maanden per jaar 25 graden en zonnig is. Grote kans dus dat er wel eens een bewolkte dag tussen zit. Niet erg, maar wel handig om dan ook wat opties te hebben om iets te gaan ondernemen. Helemaal tijdens de vakantieperiode, zit je er met een stel kinderen niet op te wachten om de hele dag binnen te gaan zitten. Een keer is niet zo erg, maar wanneer dit structureel is, zul je merken dat de kinderen op een gegeven moment vervelend beginnen te worden en je ook zelf niet meer weet wat je moet gaan doen. Om je te voorzien van wat inspiratie, hebben we een aantal leuke activiteiten voor je, die je tijdens een bewolkte dag met de kinderen kunt gaan doen.

Ga naar een indoorspeeltuin
Wanneer je kinderen hebt in de leeftijd van 2 tot 12, dan is een indoorspeeltuin de perfecte plek om zicht te kunnen vermaken. Daarbij komt ook dat je als ouders natuurlijk weinig tot geen omkijken meer naar ze hebt op het moment dat ze al wat ouder zijn. Zo kunnen jullie als ouder rustig onder het genot van een kop koffie of wat fris op je telefoon een gokje op één van de vele online gokkasten wagen en misschien zelfs nog wel wat leuks winnen. Krijgen de kinderen dorst of hebben ze zin in wat lekkers, dan komen ze vanzelf wel naar jullie toe. Gelukkig zijn er ontzettend veel indoor speeltuinen te vinden in ons land en is de kans vrij groot dat er ook bij jou in de buurt wel eentje zit.

Ga zwemmen met de kids
Net als in een speeltuin, vinden de meeste kinderen zwemmen ook geweldig! Vooral als ze zelfstandig kunnen zwemmen en dus ook geen zwembandjes meer hoeven, is het zwem de plek waar jij en je kinderen zich op een bewolkte dag perfect kunnen vermaken. Daarbij komt ook dat ze door het vele rennen, zwemmen en traplopen aan het einde van de dag helemaal kapot zijn, waardoor ze vaak lekker op tijd naar bed gaan en jullie als ouders de avond voor jezelf hebben. Zwemmen is daarom dus ook zeker een activiteit die bijvoorbeeld in de vakantie of andere vrije dag op de planning moet staan. Schijnt de zon en is het lekker weer, dan is het buitenbad natuurlijk ook een optie.

Het museum
Een bezoek aan een museum is een geweldige manier om een bewolkte dag door te brengen. Musea bieden een schat aan kennis, cultuur en kunst die je kunt verkennen en ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, wetenschap, kunst of een ander onderwerp, er is altijd wel een museum dat bij jouw interesses past. In een museum kun je door fascinerende tentoonstellingen wandelen en jezelf onderdompelen in verschillende onderwerpen. Je kunt leren over de geschiedenis van de mensheid, de natuurlijke wereld, technologische ontwikkelingen en nog veel meer. De exposities bevatten vaak unieke artefacten, interactieve displays en informatieve panelen die je inzicht geven in verschillende aspecten van onze wereld. Zoals je ziet is er dus genoeg te doen als het een dag bewolkt is.